След около 4 дни, в които БАБХ не са обработвали товари

...
След около 4 дни, в които БАБХ не са обработвали товари
Коментари Харесай

Пуснаха БАБХ на Кап. Андреево

След към 4 дни, в които БАБХ не са обработвали товари на Граничен контролно-пропусквателен пункт „Капитан Андреево“, служителите вече работят. Това оповестиха на брифинг от контролния пункт служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и представители на организацията и локалната полиция.

На място има засилено наличие на жандармерията. „Жандармерията върна трафика на Граничен контролно-пропусквателен пункт „Кап. Андреево“, сподели министър Демерджиев.

До влизането ѝ на пункта се е стигнало след спорове сред представители на компанията, която е работила на пункта, и чиновници на БАБХ. „Има екипи на жандармерията  на пункта, с цел да поддържат публичния ред, така като между разнообразни групи чиновници на сдружения, на държавната организация пораждат периодични конфликти. Ние не може да си позволим тези спорове да ескалират и да доведат до по-серизоно напрежение и до някакви последици“, обясни Демерджиев.

За естеството на споровете уточни: „Подадени са десетки тъжби и от двете страни. Всяка от страните упреква другата в разнообразни противоправни дейности, в това число присъствие на многочислени лица от частно сдружение, които респектират с присъствието си, заплашват физически чиновниците на БАБХ – това са част от сигналите“.

Според представител на БАБХ чиновниците на организацията не са обработвали товари към 4 дни, тъй като: „хората на тази компания бяха заели всички работни площадки“.

Министърът е заварил още при встъпването си в длъжност проблема с хладилните камиони, които не са били обработвани ритмично. „От втори август се борим с казуса. Той ескалира към в петък, само че в събота през нощта беше решен и резултатите сега са извънредно позитивни ”.

Напрежение е имало и измежду водачите „ Присъствието на жандармерията прекрати и това неодобрение от страна на шофьорите“, сподели още Демерджиев. Той посочи, че в този момент към този момент камионите минават без усложнения, а Жандармерията ще остане на пункта, колкото е належащо.

Източник: Нова телевизия
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР